HTML

MR és Szolidaritás

2012.02.04. 19:28 MaxRebel

Az elmúlt hónapokról:

Az országban tapasztalható állapotok (és, hogy hová vezethet a jelenlegi, politikának nevezett, múltba révedő, átgondolatlan, kirekesztő, ostoba, szakmaiatlan, jogtipró kapkodás és rombolás) az MR mozgalom több tagja számára világossá tette, hogy ki kell lépni a 'helyi keretek' közül, és a jelenlegi tarthatatlan helyzeten változtatni kívánó civileket és szervezeteket is aktívan támogatni kell. Ezért a mozgalom tevékenyen részt vesz az ellenzéki összefogásban, jelen lesz a fontos demonstrációkon, és minden eddiginél markánsabban képviseli a tagok és támogatók, valamint a perközösség érdekeit.

*Az MR mozgalom januárban felvette a kapcsolatot a Magyar Szolidaritás Mozgalommal, és bekapcsolódott annak munkájába.

 

Megjegyzések: A perközösség tekintetében is érzékeny téma lett a jogállamiság leépülése, hisz a civilek jogérvényesítése (a kiszámíthatatlan hatalomgyakorlás-, a mutyizás-, és az embertelen és felelőtlen politikai berendezkedés miatt) csorbát szenvedhet.

A fórumokról és weblapokról hiányolt 'nyüzsi' és összefogás, valamint az érdekes dokumentumok a Facebook oldalon keresendők, ahol egyúttal kommentelhetők is az események. Információt kérni és csatlakozási szándékról nyilatkozni akár e-mailben is lehet. Mindkettő linkje megtalálható a jobb oldali listában!

 

* Update (2012. március): Árok Kornél bejelentése, miszerint a Szövetség az Egységes Magyarországért (röviden: SZEM) nevezetű konzervatív pártban aktívan kíván politizálni, és esetlegesen a Szolidaritást majd e párt mögé kívánja sorakoztatni, illetve az ennek nyomán kialakult belső feszültség, megosztotta az MSZM tagságát. Emiatt az MR mozgalom várakozó álláspontra helyezkedett a Szolidaritással kapcsolatban. Viszont az MR néhány tagja februárban csatlakozott az 'Éhségmenet' kapcsán megalakult MKTBM-hez.

komment

Címkék: politika civil ország demonstráció összefogás ellenzék szervezet szolidaritás mozgalom mr jogérvényesítés perközösség

süti beállítások módosítása