HTML

Tiszta vizet a pohárba...

2011.05.31. 16:54 MaxRebel

A félreértések, félre-értelmezések, és a 'mellékutakon való elindulások' elkerülése érdekében, le kell szögezni bizonyos dolgokat:

-A perre készülő lakosok, nem fognak visszalépni arról az útról, amin elindultak! Jogos követeléseiket, és alkotmányban deklarált jogaikat fogják érvényesíttetni.

-Nincs olyan, hogy munkaidőben (08-16 óráig) megengedhető zaj! Idősek, anyukák, kisgyermekek, éjszakai műszakban dolgozók, szabadságukkal élni- valamint pihenni vágyó emberek is lakják a települést.

-Nincs hétvégi rendszeres zajongás, sem 2, sem 3 napon keresztül, sem pedig ünnepnapokon!

-Nincs pénzért megváltható alkotmányos- és birtokjog! Magyarországon törvények szabályozzák a létesítmények működését, ezek betartását/betartatását kell kikényszeríteni! 

-A versenypályák gazdasági érdeke, valamint az autó- motorsport nem indokolhatja az alkotmányos- és egyéb jogok megsértését, illetve korlátozását! Precedens értékű perek jelzik ezt Európa szerte.

Ami lehet:

-Birtokper. A birtokháborító tevékenység megszüntetésére irányuló bírósági eljárás, melyben kötelezik a szabálysértőt a törvények betartására, valamint megfelelő szankciókat helyeznek kilátásba, ha nem tartózkodik a birtokháborító tevékenységtől.

-Peren kívül a lakosok évi fix számú napot kialkudnának a Hungaroringgel. A sértettekkel való előzetes egyeztetések alapján az évi 20, (maximum 30) zajnap az, ami tárgyalási alapnak megfelelhet. Ezekről a napokról előzetes, és teljes körű tájékoztatást kell adniuk, a zajjal járó rendezvények szervezőinek!

-Kártérítés. Az esetleges kártérítési per, az elmúlt évek alatt elszenvedett egészségveszélyeztetés miatt, az emberi méltóság és a családi élet sérelme miatt, az ügyféli jogok- a jogbiztonság- és az alkotmányos jogok sérelme miatt indulhat. (Vagy akár az ingatlanok értékcsökkenése miatt.)

-Egyéb eljárások, melyeket nem jelen perközösség indít/indított, ám a lakosság és a közösség is aláírásával támogatja.

komment

Címkék: per jogok hungaroring kártérítés zaj perközösség lakosok

süti beállítások módosítása