HTML

Zajtáblázat és 'ződ' napok

2012.03.23. 09:03 MaxRebel

Annak ellenére, hogy 2012. januárjától 'teljesítési kötelezettsége' van a Hungaroringnek, a pálya vezetősége mégis egészen mással törődik: Miközben növeli a versenypálya kihasználtságát, azzal szórakoztatja a jámbor kerepesieket, hogy színes kis táblázatba foglalta, mely napokon és milyen mértékben fog a lakosság szenvedni a környezet-, és egészségveszélyeztető zajtól 2012-ben.

A zajtáblázat itt elérhető.

Az önkormányzat és a lakosság rendelkezésére bocsátott (ám nem igazán reklámozott) 'remekműben', színekkel jelölték a napi várható zajhatást. Zöld színnel van feltüntetve a relatív csendesebb pályahasználat, a sárga a közepes zajjal járó eseményt jelöli, és piros az....amikor a lakók menjenek el otthonról. Utóbbit a Hungaroring munkatársa tanácsolta egy közmeghallgatáson. (Morálisan -és jogilag- mindenki tegye ezt oda ahová akarja.)

Megjegyzés: A 'zöld napokról' még keveset lehet tudni. Eddig, a sárgával jelölt napok közé ékelődött két ilyen 'zöld' -azaz alacsony zajhatású- nap egyikén, ugyanolyan éktelen motorbőgés és kipufogódurrogás volt tapasztalható, mint bármelyik idegborzoló zaj-hétköznapon. A másik zöld napon viszont egyáltalán nem volt a pályáról kiszűrődő rendezvény-zaj.

komment

Címkék: zöld hungaroring szenvedés táblázat napok zaj kerepes pályahasználat lakosok környezetveszélyeztetés kötelezés

süti beállítások módosítása