HTML

Köz-ellenség

2011.08.31. 11:26 MaxRebel

Nem lehet nem észrevenni, a sorozatosan elkövetett törvénysértést, és a hozzá-nem-értés (vagy netán a korrupció?) szülte szakmaiatlan, és megalapozatlan döntéseket a 'zöldhatóság' tevékenységét szemlélve.

Akik nem járatosak a zaj ügyben, azoknak röviden: A KDV KTVF (lásd: zöldhatóság) 'munkásságának' köszönhető az, hogy a Hungaroring környékén élők hosszú évekkel a panaszaik benyújtása után sem szabadultak meg a pálya egészségkárosító zajától, és az alkotmányos- és birtokjogaik, valamint az EU egyezményben rögzített jogaik, napi szinten szenvednek újabb és újabb sérelmet. A környezet-, és egészség-károsítást a hatóság évek óta nem hajlandó hatékonyan megfékezni. A zajt kibocsátó szabadidős létesítmény elleni fellépést, a hatóság folyamatosan elodázza, mondvacsinált, törvénytelen indokokkal.

Legutóbbi határozatában a KDV már extrém -ámde zajvédelmi szempontból hatástalan- építmények (lásd: 5-7 méter magas zajvédő fal a lakóházak mellett és közt) felhúzásának kikényszerítésével, (és az ezzel járó: magánterületek bevonásával, helyi közlekedés korlátozásával, tudatos ingatlan-értékcsökkentéssel és életminőség-rombolással), igyekszik megóvni a Hungaroringet, és az ott szórakozókat a törvények és határértékek betartásától, és szolgálja hűen a versenypálya érdekeit, ahelyett, hogy hatósági kötelességét teljesítve korlátozná/tiltaná a környezetre és egészségre káros működést.

Hogy fentiek miatt legyen kit a szívébe zárni (természetesen a Hungaroring Zrt. tulajdonosai és üzemeltetői mellett) a szenvedő lakosoknak, a KDV határozatok kapcsán, a jelen pillanatban azokat aláíró Dolla Eszter nevét érdemes megjegyezni, és munkásságát átfutni, terjeszteni, és megőrizni az utókornak. A miértek vizsgálatakor, és a felelősök keresésekor pedig emlékezni rá...

A cseppet sem közérdekű működésével, a közérdeket és határértékeket semmibe vevő Hungaroring Zrt.-t, (a Kerepest elrondító, ám hatástalan) zajvédő fal építésére kötelező KDV határozat ellen, a fellebbezés természetesen megtörtént.

komment

Címkék: korrupció hungaroring fal zaj zajvédő fellebbezés törvénysértés zöldhatóság környezetveszélyeztetés dolla

süti beállítások módosítása