HTML

Levelek

2011.07.29. 11:28 MaxRebel

Le a kalappal azon lakosok előtt, akik a civil kurázsit nem a vitrinben tartják, és nem csupán jól hangzó frázisént puffogtatják önmaguk és kisközönségük előtt, hanem valóban a tettek mezejére léptek! Az idei évben nem csak zaj elleni intézkedéseket támogató aláírások születtek, hanem sokan telefont ragadva, illetve személyesen fejezték ki nemtetszésüket az elviselhetetlen motorbőgetés miatt (sőt, néhányan a pályáról származó por és bűz miatt is), és szóban vagy írásban cselekvésre szólították fel az illetékes (vagy annak vélt) hatóságokat, szerveket. Noha még olykor maga a panasz bejelentője sem remél gyors eredményt, illetve hatékony eljárást, azt mindenképp jó ha tudja, hogy minden egyes újabb bejelentés a helyzet komolyságát hangsúlyozza, sőt adott esetben a bejelentés közérdekűnek tekintendő, és aszerint is kezelendő...

A júniusi és júliusi lakossági zajpanaszokra lassan be is futnak a válaszlevelek az ilyen-olyan hatóságoktól. Különösen mulattató a KDV 'kis türelmet kérő' válasza annak fényében, hogy a hatósági eljárás már 5 éve folyik. Azt ugye nem kell magyarázni, hogy mennyire számít ez az eljárási/ügyintézési-idő szabályosnak, és hogy milyen jogokat sért a késedelmes intézkedés?

Info: A perközösség jelentkezőinek (nyers) listája, és az ügyben keletkezett iratok nagy része már az ügyvédnél van. Bővebben a maxrebel@citromail.hu vagy a naughty81@citromail.hu mailcímen, vagy telefonon a szervező(k)nél.

komment

Címkék: civil hungaroring levelek zaj szabálysértés kurázsi eljárás hatóságok perközösség panaszosok

süti beállítások módosítása