HTML

Mogyoród is besokallt?

2011.11.20. 11:31 MaxRebel

Az alábbi linken található cikk már csak annak okán is kifejezetten érdekes, hogy eleddig Mogyoród vezetése a Hungaroring érdekeinek maximális kiszolgálását tartotta szem előtt, mind saját lakosságának, mind a kerepesi panaszosoknak a véleményét/kéréseit ill. hatósági eljárásra való hivatalos kérelmeit a szőnyeg alá seperve, és a versenypálya 'gazdasági hasznosságát' egyfajta megdönthetetlen érvként lebegtetve, próbálta befogni a szájakat (és füleket).

Miközben a zajjal sokkalta jobban terhelt Kerepes település nagyhangú polgármestere csak az útépítéshez szükséges, eltapsolandó önrész-tízmilliókhoz való hozzájárulásokat tud kéregetni a Hungaroring vezetésétől, elfelejt hatóságként (valamint a falu lakosságának érdekeit szem előtt tartó becsületes vezetőként) érdemben fellépni a környezetkárosítás ellen. A -magát oly határozottnak érző- polgármester a "Hungaroring államérdek" és a "széllel szemben nem lehet" -típusú formulákkal fogja ki rendre a szelet, a lakosság jogérvényesítési törekvéseinek vitorláiból.

No de mi lesz akkor, ha ez a 'jog-vitorlás' egyszer csak gőzhajónak, a környezetkárosítás viszont bűncselekménynek bizonyul?

 

A szerkesztő megjegyzése: Köszönet a Szilasligeti Teleház Közhasznú Egyesületnek, akik információkkal segítik a pereseket, és terjesztik a mozgalommal kapcsolatos híreket.

komment

Címkék: cikk polgármester lakosság környezetkárosítás panaszosok Hungaroring Mogyoród

süti beállítások módosítása